Parícutin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parícutin
Paricutin.jpg
Parícutin in 1994
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2,800 m (9,200 ft) [1]
Prominèn208 m (682 ft) [2]
Koordhinat19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493000°N 102.251000°W / 19.493000; -102.251000Koordhinat: 19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493000°N 102.251000°W / 19.493000; -102.251000
Géografi
LocationUruapan Municipality, Michoacán, Mexico
Géologi
Age of rock1941-1952
Jinisé gunungCinder cone
Volcanic arc/beltTrans-Mexican Volcanic Belt
Panjeblug pungkasan1952
Panjatan
Panjatan pisanan1943
Rute gampang dhéwéHike

Paricutin inggih punika gunung api ingkang wonten ing nagara saperanganipun Michoacán, Meksiko, ingkang papanipun wonten ing sacelakipun Désa Paricutin. Paricutin asring medal wonten ing kathah versi pitu keajaiban donya ingkang taksih alami. Saderengipun taun 1943, gunung api kasebat dèrèng wonten. Nalika pinten-pinten pekan, wonten swanten aneh kados guntur, nanging cuavanipun cerah. Swanten punika dipunsababaken kaliyan getaran ingkang wonten ing lebet lemah.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Elevaciones principales - Michoacán de Ocampo" (ing basa Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Geografía. 2005. Dijupuk 2012-02-04. [pranala mati]
  2. SRTM data
  3. [1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)