Parícutin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Parícutin
Paricutin.jpg
Parícutin in 1994
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,800 m (9,200 ft) [1]
Prominèn 208 m (682 ft) [2]
Koordhinat 19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493000°N 102.251000°W / 19.493000; -102.251000Koordhinat: 19°29′34.8″N 102°15′3.6″W / 19.493000°N 102.251000°W / 19.493000; -102.251000
Géografi
Location Uruapan Municipality, Michoacán, Mexico
Géologi
Age of rock 1941-1952
Jinisé gunung Cinder cone
Volcanic arc/belt Trans-Mexican Volcanic Belt
Panjeblug pungkasan 1952
Panjatan
Panjatan pisanan 1943
Rute gampang dhéwé Hike

Paricutin inggih punika gunung api ingkang wonten ing nagara saperanganipun Michoacán, Meksiko, ingkang papanipun wonten ing sacelakipun Désa Paricutin. Paricutin asring medal wonten ing kathah versi pitu keajaiban donya ingkang taksih alami. Saderengipun taun 1943, gunung api kasebat dèrèng wonten. Nalika pinten-pinten pekan, wonten swanten aneh kados guntur, ananging cuavanipun cerah. Swanten punika dipunsababaken kaliyan getaran ingkang wonten ing lebet lemah.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Elevaciones principales - Michoacán de Ocampo" (ing basa Spanish). Instituto Nacional de Estadística y Geografía. 2005. Dijupuk 2012-02-04.  [pranala mati]
  2. ^ SRTM data
  3. ^ [1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)