Panggung Krapyak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Koordhinat: 7°49′39″S 110°21′38″E / 7.8276355°S 110.3606071°E / -7.8276355; 110.3606071

Panggung Krapyak

Panggung Krapyak ya utawa uga dikenal mawa jejuluk Kandhang Menjangan iku sawijining yasa ing kabupatèn Bantul sing dugunakaké kanggo mbeburu déning raja-raja Kasultanan Yogyakarta[1]. Panggung Krapyak iki prenahé ana ing Dhusun Krapyak, Kelurahan Panggungharjo, Sèwon, Bantul[2]. Yasa iki diyasa déning Sri Sultan Hamengkubuwana I lan umuré udakara wis 250 taun[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Putri., Khumairoh, (2013). Daerah Istimewa Yogyakarta. Bekasi: Mutu (PT. Mentari Utama Unggul). ISBN 9786021593233. OCLC 883615083.CS1 maint: extra punctuation (link)
  2. "Panggung Krapyak Bantul Jogja". aroengbinang (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-11-20.
  3. "Panggung Krapyak". TeamTouring (ing basa Inggris). 2012-05-25. Dibukak ing 2017-11-20.