Panganan pambuka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sajian mozzarella, zaitun lan tomat sing dikeringake srengenge disedhiyakake bebarengan karo daging sing wis diobati.

Hors horset ( /ɔːr ˈdɜːrv[unsupported input]rə[unsupported input]/ or DURV(-rə) ; Prancis: hors-d'œuvre [ɔʁ dœvʁ]  (Speaker Icon.svg listen)pra=|Babagan swara iki appetizer [1] utawa wiwitan [2] iku panganan cilik sajian dadi sadurunge meal [3] ing masakan Eropa . Sawetara hors d'oeuvres disajekake adhem, lan liyane panas. Jaran d'oeuvres bisa disajakake ing meja makan minangka bagean saka panganan, utawa bisa uga disajakake sadurunge dilenggahi, kayata ing resepsi utawa pesta koktail . Biyen, hors d'oeuvres uga disajekake ing antarane kursus. [4]

Biasane panganan iki luwih cilik tinimbang sajian utama, hors d'oeuvre asring dirancang kanggo dipangan kanthi tangan. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dhirendra Verma (1999). Word Origins. Sterling Publishers Pvt. Ltd. p. 140. ISBN 978-81-207-1930-9.
  2. Cracknell & Kaufmann 1999.
  3. Maurice Waite (9 May 2013). Pocket Oxford English Dictionary. Oxford University Press. p. 439. ISBN 978-0-19-966615-7.
  4. Oxford English Dictionary, First Edition, 1899 s.v.
  5. "hors d'oeuvre – definition of hors d'oeuvre in English from the Oxford English Dictionary". oxforddictionaries.com. Diarsipna saka sing asli tanggal 13 May 2015. Dibukak tanggal 18 March 2015.