Panembak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Penembak kerang sake

Penembak, utawa ditembak, yaiku porsi roh utawa minuman campuran (biasane udakara sak ons), biasane dikonsumsi kanthi cepet, asring ana ing siji gulp. Umume nyedhiyakake penembake minangka "sisi" kanggo omben sing luwih gedhe. [1] Shooter bisa digoyang, diaduk, dicampur, dilapisi, utawa mung diwutahake. Kacamata utawa kaca tingal sherry minangka omben - omben umume sing dadi tukang nembak. Dheweke umume dilayani ing bar, lan sawetara bartender duwe penembak "tanda tangan" dhewe.


Bahan-bahan penembak beda-beda gumantung saka bartender menyang bartender lan saka wilayah menyang wilayah. Kaloro penembak bisa duwe jeneng sing padha nanging beda bahan, nyebabake loro rasa sing beda banget.

Kaloro nembak Mariyuana Cairan saliyane
Shooter Cake Upside-Down Nanas

Referensi[besut | besut sumber]

  1. DeGroff, Dale (2002). The craft of the cocktail : everything you need to know to be a master bartender, with 500 recipes (1st ed.). New York: Clarkson Potter/Publishers. ISBN 9780307762276. OCLC 669067001.