Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pandhémi COVID-19 ing Jerman
COVID-19 outbreak Germany per capita cases map.svg
Kadadéan kang kacathet per yuta padunung swapraja

     < 18.86      18.86      75.44      169.74      301.77

     471.51+
COVID-19 Outbreak Cases in Germany (Density).svg
Kar swapraja kang kacathet kadadéan koronavirus (20 Maret):      Kacathet 1–9     Kacathet 10–99     Kacathet 100–499     Kacathet 500–999     Kacathet 1000–9999
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahJerman
Kadadéan kapisanBavaria
Surya wiwitan27 Januari 2020
(1 year, 3 months, 1 week and 2 days)
SumberWuhan, Hubei, Cina
Kadaéan kang kacathet19,848[1]
Mari180
Mati
68

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman diwiwiti nalika kacathet kadadéan kapisan ing surya 27 Januari 2020. Kadadéan kapisan ditandang déning wong lanang umur 33 taun ing Bavaria. Dhèwèké nandang virus iki nalika sesambungan karo kancané wong Cina amarga ana gladhèn ing Bavaria.[2]

Lakuné panyebaran[besut | besut sumber]

Panyebaran kadadéan saka 27 Februari nganti 18 Maret.

Baden-Württemberg[besut | besut sumber]

Wong lanang kang manggon ing Baden-Württemburg kacathet positif virus korona sakwisé bali saka Milan, Itali. Tenger-tengeré kang ditandangi wong mau ya iku anané flu.[3]

Bavaria[besut | besut sumber]

Ing tanggal 27 Januari, wong kanfèksi kapisan ing Jerman kacathet nandang virus korona. Wong (33 taun) iku kena virus korona amarga katularan déning kanca wong Cina kang teka ing gladhèn ing Bavaria seminggu sakdurungé.[2]

Berlin[besut | besut sumber]

Ing kutha krajan, Berlin nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 2 Maret 2020. Pamaréntah Berlin uga medharaké arep bangun griya sakit kang duwé 1.000 kasur kanggo pasien.[4]

Bradenburg[besut | besut sumber]

Bremen nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 3 Maret 2020.

Bremen[besut | besut sumber]

Bremen nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 1 Maret 2020.

Lower Saxony[besut | besut sumber]

Lower saxony nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 1 Maret 2020.

Saarland[besut | besut sumber]

Saarland nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 3 Maret 2020.

Saxony[besut | besut sumber]

Saxony nglapuraké, menawa laladané nandang kasus virus korona kapisan ing 3 Maret 2020.

Schleswig-Holstein[besut | besut sumber]

Schleswig-Holstein nglapuraké, menawa laladané nandang virus korona kapisan ing 28 Fèbruari 2020.

Thuringia[besut | besut sumber]

Thuringia nglapuraké kang nandang virus korona kapisan ing tanggal 3 Maret 2020.

Akibat[besut | besut sumber]

Akibat saka kadadéan iki ya iku arep setengah yuta perusahaan ngajokaké usulan supaya pamaréntah Jerman menehi subsidi kanggo para pagawé kanggo nyengkuyung wektu kerja kang luwih sithik. Sakliyané iku kagayitan ing bebrayan diwatesi. Kagiyatan èkspor uga mudhun, mula ranté lakuné barang ora lumrah lan ndadèkaké yutanan pagawé olèh bantuan saka pamaréntah. Ditepang kanthi nama Kurzarbeit, program bantuan saka pamaréntah bisa nyengkuyung perusahaan kanthi nyuda wektu kerja pagawé lan negara nyediani asi (pendapatan) kang ilang. Ancasé kagiyatan iki supaya karyawan ora dipedhot pagawéané. Watara 470.000 perusahaan ngejokké program iki. Dilapuraké menawa 9 yuta pegawé ngajokké program iki (saperlimané gunggung pegawé ing Jerman).[5] Sakliyané Jerman, negara liya kang ngtrepaké sistem iki ya iku Prancis, Inggeris, lan Amérikah Sarékat.[6]

Statistik[besut | besut sumber]

Gunggung kumulatif kang nandang (mati ing tandha kurung) miturut data saka Institut Robert Koch[7][a]
saka 24 Februari 2020
Swapraja Februari Maret
24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 Baden-Württemberg 1 3 6 10 14 15 19 26 44 65 91 116 182 199 237 277 454 (1) 454 (1) 569 (2) 827 (3) 1105 (3) 1479 (2) 1609 (2) 2155 (6) 2746 (10)
 Bavaria 14 14 14 14 15 15 19 25 35 48 52 79 117 148 256 314 366 500 (1) 558 (1) 681 (1) 886 (4) 1067 (5) 1109 (4) 1243 (4) 1692 (8) 2401 (12)
 Berlin 1 3 6 9 15 24 28 40 48 90 137 174 216 283 300 345 391 573 731
 Brandenburg 1 1 1 1 2 2 6 9 24 30 44 61 84 94 73 92 134 192
 Bremen 1 1 1 2 3 3 4 4 4 4 21 38 42 50 53 56 57 69 80 121
 Hamburg 1 1 2 2 8 8 12 13 17 29 48 88 99 158 162 260 310 358 432 586
 Hesse 3 8 10 10 12 14 15 16 17 20 35 48 99 148 203 286 342 373 432 682 813 (1)
 Mecklenburg-Vorpommern 3 4 5 5 7 8 13 17 23 33 45 50 51 45 56 98 131
 Lower Saxony 1 1 1 4 10 18 19 21 33 49 75 129 230 253 287 391 325 478 669 803
 North Rhine-Westphalia 1 2 4 25 30 66 86 101 111 175 281 346 392 484 (2) 648 [b] (2) 801 [b] (3) 688 [b] (3) 936 (3) 1154 (5) 1407 (5) 1541 (5) 2105 (6) 2372 (6) 3033 (6) 3497 (6)
 Rhineland-Palatinate 1 2 2 2 2 7 8 10 15 19 25 25 52 102 121 168 325 442 474 637 801 (1)
 Saarland 1 1 1 2 4 5 7 14 14 40 40 32 85 75 88 99 146
 Saxony 1 1 1 1 2 4 10 22 26 45 83 93 130 140 182 198 275 394
 Saxony-Anhalt 7 15 27 42 45 47 77 58 105 140 180
 Schleswig-Holstein 1 1 2 2 2 2 3 7 8 8 9 9 27 31 48 60 103 123 127 159 202 266 (1)
 Thuringia 1 1 1 1 1 2 2 4 10 14 29 46 51 55 51 74 98 149
 Germany, repatriated[c] 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 [d] -
Gunggung kang kainfèksi 16 18 21 26 53 66 117 150 188 240 349 534 684 847 1112 1460 1884 [b] 2369 3062 3795 4838 6012 [e] 7156 8198 10999 13957
Gunggung kang mati 2 2 3 5 5 8 12 13 12 12 20 31
Kadadéan anyar 2 3 5 27 13 51 33 38 52 109 185 150 163 265 348 [b] 424 [b] 485 693 733 1043 1174 [e] 1144 1042 2801 2958
Kang mati anyar 2 1 2 3 4 1 8 11
Cathetan
  1. Gunggung kang dibyawarakaké diasilaké sakdurungé jam 10.00 9 Maret 2020. Ing tanggal 10 Maret 2020 namung dibyawarakaké antara 15.00 nganti 17.00 déning Robert Koch Instituté. Saka 18 Maret 2020 lan sakterusé, dibyawarakaké jam 00.00 saben dinané.
  2. a b c d e f Robert Koch Institute (RKI) ora nganyari nomor kanggo NRW ing 10 dan 11 Maret, gunggung NRW iki dijupuk saka WDR. Akibaté ana gunggung kang mudhun ing 12 Maret, amarga 688 iku NRW saka RKI ing tanggal 12 Maret.
  3. Wong-wong kang digawa bali menyang Jerman saka laladan kang nandang. Wong-wong iku dilebokké ing papan karantina sawisé teka ing Jerman.
  4. Nalika 3 Maret dibalèkaké ing swaprajané dhéwé-dhéwé.
  5. a b Presidèn Institut Robert Koch mbiyarakaké menawa cara ngirim data diowahi nalika 16 Maret. Nganti saiki, RKI nglapuraké gunggung asil tes positif kang dipriksa déning yeyasan iku. Amarga gunggungé nambah, RKI saiki ngalupraké asil tes kang positif kang dipriksa déning departemèn kaséhatan masarakat, kang nyebabaké mundur telu nganti patang dina. Owah-owahan iki ngakibatké mudhuné gunggung kasus kang dilapuraké sawetara. Nanging dudu mudhuné gunggung kang kainfèksi (Sumber: RKI).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Coronavirus-Monitor". Berliner Morgenpost. 20 March 2020.
  2. a b Welle (www.dw.com), Deutsche. "Germany confirms human transmission of coronavirus DW 28.01.2020". DW.COM (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-09.
  3. "New coronavirus cases in Germany, one man in critical condition". Reuters (ing basa Inggris). 2020-02-26. Dibukak ing 2020-04-09.
  4. Welle (www.dw.com), Deutsche. "Berlin to build 1,000-bed coronavirus hospital DW 17.03.2020". DW.COM (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-09.
  5. "Nearly Half A Million Companies In Germany File For State Funds To Pay Workers". NPR.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-09.
  6. "Kurzarbeit: Germany bets on tried-and-tested tool for coronavirus jobs crisis". www.thelocal.de. Dibukak ing 2020-04-09.
  7. "SARS-CoV-2 in Germany". www.thelocal.de. Dibukak ing 2020-04-09.