Panampang (Seni Rupa )

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Penampang ya iku laladan kang kena lan bisa diwernani, dhuweni omba lan wujud penampang kang kasar utawa alus kang biyasa diarani tekstur.Saka wujudé penampang kapérang dadi 3 (telu): penampang organis, penampang geometris lan penampang wujud kang ora ditata. Ing seni rupa penampang sok diarani karan wujud kang bisa digambar wujud kang ana ing alam sakiteré lan dipaduake karo ide utawa gagasan.