Pamacan Hikayat Amir Hamzah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pamacan Hikayat Amir Hamzah ya iku gènre sastra tutur sing mbiyèn ana ing wewengkon Kabupatèn Solok.[1] Tradhisi pamacan iki isih ana nganti taun 1950 lan mbiyèn adaté digelar nalika surya 9 Rabiul awal, sadurungé pèngetan Maulid Nabi, ing langgar-langgar.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Amir 2006, k. 91.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Amir, Adriyetti (2006). Pemetaan Sastra Lisan Minangkabau. Padang: Andalas University Press. ISBN 979-1097-08-9.