Paleografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Paleografi yaiku ilmu kang ngrembug manéka warna tulisan kuna. Ilmu iki diprelukaké kanggo neliti tulisan kuna kang ana ing watu, logam, utawa liya-liyané.[1]

Ancas[besut | besut sumber]

Ilmu Paleografi duwèni ancas:

  • Njlèntrèhaké tulisan kuna, amarga tulisan kuna angèl diwaca
  • Kanggo nemtokaké wektu lan panggonan tulisan tartamtu. Padatané karya sastra ora nyebutaké ana ngendi karya kuwi kagawé, lan sapa panganggité. Uga prelu nggatekaké tandha-tandha liyané, kaya ta bahan naskah, dawa lan jarak barisé, tinta (mangsi) kang digunakaké, lan liya-liyané.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Baried, Siti Baroroh (1985). Pengantar Teori Filologi. Jakarta: Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. p. 62.