Paku buntut bajing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paku buntut bajing (Lepidogrammatis tostrata) ya iku tuwuhan alas kang thukul ana ing pagunungan kang dhuwuré watara 1.000-2.000 mèter sadhuwuré lumahing segara.[1] Paku buntut bajing iku ana ing lemah kang ngandhut lemèn, ing témbok watu kang ana lemèné, utawa wit-witan mati.[1] Tuwuhan iku bisa thukul sadhawané taun.[1] Tuwuhan iku duwé dlujur wit bunder, ana wuluné kang kasar, lan warnané putih.[1] Godhongé warna soklat semu abang, kaku, landhép dhawane 5–10 cm.[1] Tuwuhan iku ngrembaka sarana spora kang ana ana ing godhong sisih ngisor warna soklat.[1] Oyodé serabut, kaku, lan warnané soklat semu ireng.[1]

Paku buntut bajing iku duwé jeneng liya paku buntut sapi (basa Melayu).[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Widyaningrum, Herlina (2011). "Paku Ekor Tupai". In Rahmat, Arief. Kitab Tanaman Obat Nusantara. MedPress. ISBN (13) 978-979-911-031-2 Priksa gandra |isbn= (pitulung).