Menyang kontèn

Pai wulan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pie rembulan kaping pindho dipérang dadi loro

Pie bulan, gaya karo MoonPie, [1] minangka gula-gula Amerika, misuwur ing saindenging Amerika Serikat, sing kalebu rong cookie graham bunder, kanthi isi marshmallow ing tengah, dicelupake karo lapisan rasa. Cemilan kasebut asring digandhengake karo masakan Amerika Selatan, sing biasane diiringi RC Cola . [2] Saiki, MoonPies digawe dening Chattanooga Bakery, Inc. ing Chattanooga, Tennessee .


Pai bulan digawe saben dina ing Chattanooga Bakery wiwit didegake merek tanggal 29 April 1917. Earl Thach Shauf ujar manawa bapake, Mitchell Poe Shauf, nggawe ide pai bulan nalika dheweke takon marang penambang batu bara Kentucky apa jenis camilan sing pengin dipangan, lan penambang njaluk sesuatu karo graham cracker lan marshmallow. Folklor populer, bola-bali lan diwanti-wanti dening Chattanooga Bakery dhewe, negesake manawa penambang kasebut njaluk cemilan "ukurane rembulan", [3] sing menehi inspirasi kanggo jeneng "pai bulan".

Wagon Wheels padha karo pai bulan lan ditemokake ing Inggris, Australia, lan Kanada

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "About Us – MoonPie". MoonPie. Dibukak ing June 15, 2018.
  2. "The Heavenly Appeal of MoonPies". npr.org. Dibukak ing June 15, 2018.
  3. "About Us – MoonPie". MoonPie. Dibukak ing June 15, 2018.