Pageblug Covid-19 ing Rumeni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pageblug Covid-19 ing Rumeni
COVID-19 Romania - Cases per capita (last 14 days).svg
COVID-19 Romania - Cases per capita.svg

LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahRumeni
Kadadéan kapisanPrigoria, Gorj
Surya wiwitan26 Februari 2020 (2 years, 5 months and 3 days)
SumberWuhan, Hubei, Tiongkok
Kadaéan kang kacathetCithakan:COVID-19 data/Text
Kadadéan kang lara nemen903[1]
Mari1,899,522[1]
Mati
Cithakan:COVID-19 data/Text
Territories
Bucharest lan 41 kabupaten
Sana kang resmi
www.stirioficiale.ro/informatii

Pageblug Covid-19 ing Rumeni yaiku bagean saka pageblug penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabke dening sindrom pernapasan akut abot koronavirus 2 (SARS-CoV-2). Virus kasebut terkonfirmasi tekan Rumeni ing 26 Februari 2020, nalika kasus kapisan ing Kabupaten Gorj terkonfirmasi.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Comunicate de presă". Ministerul Afacerilor Interne (ing basa Rumania). Dibukak ing 2022-02-01.
  2. "Primul caz de coronavirus în România. Suspiciuni despre un al doilea caz în Gorj" [First coronavirus case in Romania. Suspicions about a second case in Gorj]. Digi24 (ing basa Rumania). Dibukak ing 26 February 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]