Menyang kontèn

Pageblug Covid-19 ing Finlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pageblug Covid-19 ing Finlan
Kasus terkonfirmasi per 100,000 penduduk
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahFinlan
Kadadéan kapisanIvalo, Inari
Surya wiwitan23–28 Januari 2020
(4 years, 5 months and 3 weeks ago, or up to 5 days earlier)[a]
SumberWuhan, Hubei, Tiongkok
Kadaéan kang kacathet399,329[3]
Mati
1761[3]
Sana kang resmi
Finland's National Institute for Health and Welfare (THL): Coronavirus COVID-19 – Latest Updates

Pageblug Covid-19 ing Finlan yaiku bagean saka pageblug kabeh donya penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabke dening sindrom pernapasan akut abot koronavirus 2 (SARS-CoV-2). Ing 29 Januari 2020, kasus kapisan ing Finlan terkonfirmasi, nalika wisatawan Tiongkok sing ngunjungi Ivalo saka Wuhan dinyatake positif ngidap virus kasebut.[1]

Cathetan

[besut | besut sumber]
  1. The sources state that the first case, a Chinese tourist, left for her trip from Wuhan five days before her diagnosis, but no exact date of her arrival in Finland is given, placing the arrival of the virus in Finland somewhere between 23 and 28 January 2020.[1][2]

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng yle-28feb-fin
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng yle-29feb-eng
  3. a b "Coronavirus Figures". Yle News. 18 January 2022. Dibukak ing 18 January 2022.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]