Menyang kontèn

Périgueux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Périgueux iku sawijining komune Prancis, sing paling padhet ing Périgord, dumunung ing tengah-wétan wilayah Nouvelle-Aquitaine. Ibukutha lan prefektur departemen Dordogne wiwit taun 1791, kutha kasebut nduwe 29,896 jiwa ing taun 2019, kanggo wilayah kutha sing gunggunge luwih saka 102,000 jiwa ing taun sing padha.

Dilabeli "4 kembang", Périgueux minangka ibukutha budaya lan wisata Périgord blanc, ing lembah Pulo. Kutha iki nawakake turis warisan sajarah Gallo-Romawi, abad tengah lan Renaissance. Diakoni minangka kutha seni lan sajarah, Périgueux duwé 44 monumen sajarah sing kadhaptar utawa diklasifikasikaké, lan telung musium kanthi label Museum Prancis, kalebu rong kotamadya. Kutha iki ngreksa lan nambah warisan sipil, militer lan agama sing sugih, kalebu katedral Saint-Front, kadhaptar minangka monumen sajarah lan minangka Situs Warisan Donya UNESCO[1][2][3][4].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]