Open Sans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Open Sans sample.svg

Open Sans minangka typeface (jinis huruf) sans-serif humanis ingkang dirancang dening Steve Matteson, ditugasake dening Google lan dirilis ing 2011. Huruf iki adhedhasar desain Droid Sans sadurunge, sing dirancang kanggo piranti seluler Android, nanging rada amba.

Nampilake aperture sudhut ing pirang-pirang huruf lan ukuran x gedhe (huruf cilik ngisor), jinis huruf kasebut bisa diwaca ing layar lan ukuran cilik. Iki kalebu jinis humanis saka jinis sans-serif, kanthi miring sing sejatine. Ing wulan Juli 2018 iki minangka font nomer loro sing paling akeh dilayani ing Google Font, kanthi luwih saka patang milyar views saben dina ing luwih saka 20 yuta situs web."[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Open Sans". Google Fonts. Dibukak ing 2018-07-07.