Menyang kontèn

Ombènan orèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gelas oranye Barr

Omben-omben oranye (diarani pop jeruk utawa soda oranye [1] ing wilayah-wilayah tartamtu ing Amerika Serikat lan Kanada, jeruk ing Inggris, utawa merek dagang Orangina ing Prancis) yaiku minuman jeruk karbonat.

Minuman oranye tanpa karbonasi, yaiku limun sing padha karo jus oranye, uga digawe, kanthi merek kayata Minute Maid, lan campuran kayata jeruk ceri lan jeruk jeruk uga digawe ing sawetara panggonan, kanthi resep sing umume kasedhiya.


Omben-omben oranye (utamane sing tanpa jus jeruk) asring ngemot sodium benzoat sing akeh banget, lan iki asring menehi rasa logam kanggo wedang kasebut. Bahan aditif liyane sing umume ditemokake ing omben-omben oranye kalebu gliserol ester rosin kayu, minyak sayur bromin, lan sodium hexametaphosphate .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lindsley, Adam (April 15, 2011). "Taste Test: Orange Soda". Serious Eats. Dibukak ing July 14, 2015.