Omar Abdalla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Omar Siregar Abdalla utawa kawentar mawa jeneng Omar Abdalla (lair ing Tebingtinggi, Sumatra Lor taun 1926) ya iku dhiréktur utama Bank Bumi Daya taun 1967-1977.[1] Dhèwèké misuwur lantaran ing mangsané njabat, Bank Bumi Daya ngalami krisis lan rugi milyaran.[1] Dhèwèké minangka dhiréktur nggatèni JD Massie ing taun 1967.[1] Sadurungé njabat ing Bank Bumi Daya, dhèwèké uga tau njabat dadi Komandan Séksi TNI ing Tebingtinggi, kepala pembukuan lan pemégang kekuasaan umum ing Bank Perniagaan Indonesia, Dhiréktur Perniagaan Indonésia taun 1958, Dhiréktur Bank Umum Negara, lan Sékjén Persatuan Golf Indonesia. [1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Tim Redaksi Majalah Tempo 1997, k. 291.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Tim Redaksi Majalah Tempo (6 Maret 1981). Apa & Siapa sejumlah orang Indonesia 1981-1982. Jakarta Pusat: Grafiti Pers. Check date values in: |year= (help)