Noon chai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kashmiri chai

Chai Noon, uga disebut Shir chai from Basa Sansekerta 'teh susu' ), gulabi chai, teh Kashmiri utawa teh jambon, [1] minangka wedang teh tradisional, asale saka Lembah Kashmir, digawe nganggo teh bubuk mesiu (godhong teh ijo digulung dadi bal cilik), susu lan soda manggang . [2]

Siji siang biasane digawe saka jinis godhong teh ijo, susu, uyah, soda roti lan biasane dimasak ing samavar . [3] Jiwit soda manggang menehi warna jambon sing jelas. Gula ora digunakake kanthi tradisional ing resep-resep omah Kashmiri, sanajan persiapan komersial sing luwih anyar ing restoran lan kios India lan Pakistan bisa uga kalebu pemanis.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "NOON CHAI / SALTY TEA / PINK TEA – KASHMIRI NAMKEEN CHAI". Life 'n' Such. April 16, 2007. Diarsip saka sing asli ing 8 February 2014. Dibukak ing 17 February 2014.
  2. "Sheer Chai Recipe". Diarsip saka sing asli ing 2012-07-06.
  3. "Noon Chai Recipe and History at Life-n-Such". Lifensuch.com. 2007-04-16. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-08. Dibukak ing 2012-03-04.