Nightcrawler (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nightcrawler
250px
Poster film Nightcrawler
Disutradarani Dan Gilroy
Diprodhuseri Tony Gilroy
Jake Gyllenhaal
Jennifer Fox
David Lancaster
Michel Litvak
Diskénariyoni Dan Gilroy
Dibintangi Jake Gyllenhaal
Rene Russo
Riz Ahmed
Bill Paxton
Dimusiki James Newton Howard
Sinématografi Robert Elswit
Dibesut déning John Gilroy
Perusahaan
prodhuksi
Bold Films
Dibabar déning Open Road Films
Tanggal metu
Suwéné
117 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $8.5 juta[2]
Kalarisan $38,697,217[2]

Nightcrawler yaiku film drama kriminal ing Amerika Serikat taun 2014 sing disutradarani dening Dan Gilroy lan digawe dening Tony Gilroy, Jake Gyllenhaal, Jennifer Fox, David Lancaster lan Michel Litvak. Manuskrip iki ditulis dening Dan Gilroy.Juru paragane yaiku Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed lan Bill Paxton .

Film Nightcrawler wiwit tayang ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 5 September 2014 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 31 Oktober 2014.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jake Gyllenhaal minangka Louis "Lou" Bloom
  • Rene Russo minangka Nina Romina
  • Riz Ahmed minangka Rick
  • Bill Paxton minangka Joe Loder
  • Ann Cusack minangka Linda
  • Kevin Rahm minangka Frank Kruse
  • Kathleen York minangka Jackie
  • Eric Lange minangka juru kamera
  • Jonny Coyne minangka pemilik toko duwit
  • Michael Hyatt minangka Detektif Fronteiri
  • Michael Papajohn minangka pengawal keamanan

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Nightcrawler nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 95%, miturut 243 review, kanthi rating rata-rata 8.2 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film kasebut pikantuk nilai 76 saka 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "review apik".[6] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "B-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Film Nightcrawler entuk $ 32,381,217 ing Amerika Utara lan $ 6,316,000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 38,697,217, ngluwihi boaya gawene film iki yaiku $ 8.5 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 10,441,000, ndadikake urutan loro ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Nightcrawler (15)". British Board of Film Classification. October 21, 2014. Dijupuk March 10, 2018. 
  2. a b c d "Nightcrawler (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk October 3, 2015. 
  3. Shea, Courtney (September 6, 2014). "Bill Murray on the dance floor is Friday night’s TIFF FOMO moment to beat". The Globe and Mail. Diarsip saka asliné ing October 27, 2016. Dijupuk November 1, 2016. 
  4. "Jake Gyllenhaal's 'Nightcrawler' Moves to Halloween, Avoids Brad Pitt's 'Fury'". TheWrap. August 19, 2014. Diarsip saka asliné ing December 23, 2016. Dijupuk November 1, 2016. 
  5. "Nightcrawler (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 7, 2018. 
  6. "Nightcrawler reviews". Metacritic. Dijupuk February 7, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]