Nexus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Filsuf sing nganut paham materialis

Nexus ya iku tembang sing ducapaké dèning Alfred North Whitehead kanggé nduduhaké jaringan èntitas aktual saka alam dunya lan isiné.[1] Ing alam semesta iki èntitas aktual tersebar.[2] Èntitas aktual-èntitas aktual iki saling nabrakaké kabèh lan mbentuk èntitas aktual liyané.[3] Manaké èntitas aktual adidasar saka èntitas aktual-èntitas aktual sing bedha ing sisihé kasebut nèxus.[4] Panganggo tembung Nexus dicethusake kaliyam Whitehead kanggo nedhokaken realitas substansi sing akèh diwicarakake kaliyan penganut paham Materialisme.[5] ubstansi ya iku hakikat saka sesuatu.[5]. Ing njero filsafat proses, nexus kalebu saka akehe entitas aktual sing ana ing njero alam dunya iki.[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Albert North Whitehead. Filsafat Proses, Proses lan Realitas ing Kajian Kosmologi. 2009, Kreasi Wacana. Hlm. 32
  2. ^ (id)Sudarminta. 1991, Filsafat Proses, Sakedhip Pengantar Sistematik Filsafat Alfred North Whitehead. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 36-37.
  3. ^ (en)John B. Cobb dan David Ray Griffin. 1976, Process Theology, An Introduction. Philadelphia: The Westminster Press. Hlm. 14-16.
  4. ^ (en)Robert Audi. 1995, The Cambridge Dictionary of Philosophy. Cambridge: The Press Syndicate of the University of Cambridge. Hlm. 851-853.
  5. ^ a b (id)Paulus Budi Kleden. 2002, Dialog Antragama kalebu Terang Filsafat Proses Alfred North Whitehead. Maumere: Ledalero. Hlm. 24-33.
  6. ^ (id)Emanuel Bria. 2008, Jika Ada Tuhan Mengapa Ada Kejahatan: Percikan Filsafat Whitehead. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 36-38.

Daftar Pustaka[besut | besut sumber]

  • Audi, Robert (ed). 1995, The Cambridge Dictionary of Philosophy. Cambridge: The Press Syndicate of the University of Cambridge.
  • Bria, Emanuel . 2008, Jika Ada Tuhan Mengapa Ada Kejahatan: Percikan Filsafat Whitehead. Yogyakarta: Kanisius.
  • Cobb, John B. dan David Ray Griffin. 1976, Process Theology, An Introduction. Philadelphia: The Westminster Press.
  • Kleden, Paulus Budi . 2002, Dialog Antragama Dalam Terang Filsafat Proses Alfred North Whitehead. Maumere: Ledalero.
  • Sudarminta. 1991, Filsafat Proses, Sebuah Pengantar Sistematik Filsafat Alfred North Whitehead. Yogyakarta: Kanisius.
  • Whitehead, Albert North (terj.). 2009, Filsafat Proses, Proses dan Realitas Dalam Kajian Kosmologi. Kreasi Wacana.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nexus&oldid=1075407"