Nayakamandhala Nippon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Nayakamandhala Nippon (Jêp: 内閣 Naikaku; Ind: Kabinet Jepang) ya iku pang eksêkutip saka paprentahan Nippon. Nayakamandhala iki kagawe saka Nayakatama kang kapilih dening Bauratu sabubare dirêmbug ing 'National Diet' sarta anggota liya nganti gunggung 19 kang karanan Nayaka Nagara. Nayakatama kuwasa amilih lan amêdhot nayaka liya. Nayakamandhala duwe tanggungsaur marang 'Diet' lan kudu mundurgawe yen mosi ora pracaya kawêtokake dening 'Diet'.

Sawang uga[besut | besut sumber]

Nippon