Nalika Langite Obah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nalika Langite Obah
Nalika Langite Obah (samak).jpg
Panganggit Esmiet
Nagara Indonesia
Basa basa Jawa
Gènre Roman, novèl
Pangecapan Yayasan Djojobojo
Kala babar
1997
Kaca 92 kaca

Nalika Langite Obah iku sawijining novèl utawa roman anggitané Esmiet ing basa Jawa kang terbit taun 1997. Novèl iki prakara sawijining wong wadon anom anama Kalsum kang ora sengaja dilukis wuda déning sawijining pelukis. Pelukis iki dhéwé dhudha kang wis duwé anak telu.

Sadurungé terbit, carita wis tau kapacak ing Jaya Baya ing taun 1975.

Téma[besut | besut sumber]

Novèl iki témané bab katresnan kang olèh pepalang, nanging wusana bisa disingkiraké.

Pratélan isi[besut | besut sumber]


Buku iki dipérang dadi 10 bab:

  1. Maune digething setengah mati, sawisé iku ngrasa kepotang budi
  2. Kirmanto dedalane bisa ketemu Larinto
  3. Metu saka kamar tanpa ngerteni pikirane anak
  4. Dudu impen
  5. Ngenteni apa kang bakal kelakon
  6. Rumangsa kelangan klilip
  7. Wagimin isih urip
  8. Minggat
  9. Rajapati
  10. Kuwajibane isih akèh, kalebu