NASCAR Seri Piala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
NASCAR Seri Piala
250px
Kategori Balap mobil stok
Negara atau daerah Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Musim pertama 1949
Pembalap 40
Konstruktor Amérika Sarékat Chevrolet
Amérika Sarékat Ford
Jepang Toyota
Pemasok mesin 3
Juara pembalap terakhir Amérika Sarékat Martin Truex Jr. (1)
Juara tim terakhir Amérika Sarékat Furniture Row Racing (1)
Juara pabrikan terakhir Jepang Toyota (2)
Situs web resmi NASCAR.com
33px| Musim terkini

NASCAR Sprint Cup Series (asring kasingkat dadi Sprint Cup/Piala Sprint utawi Seri Piala) punika divisi utama saka seri bebalapan NASCAR. Seri punika diwiwiti uga misuwur déning biyantuan panjenengané Strictly Stock Series taun (1949) lan Grand National Series (1950-1970).

Pranala njaba[besut | besut sumber]