Menyang kontèn

Mudhik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Calon panunggang montor mabur ing sawijining papan anggegana sing arep mudhik menyang jaban kutha

Mudhik iku kagiyatané wong-wong ing paran awujud mulih menyang kampung papan kalairané. Mudhik ing Indonésia duwé sesambungan karo tradhisi taunan saben riyaya kaya nalika ngarepaké Lebaran. Ing kalodhangan mau, pulihé wong-wong saperlu kumpul karo sanak kadang lan sadulur sing kasebar ing kampung sangkan, lan uga saperlu sowan marang wong tuwa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]