Mudbound (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mudbound (film))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mudbound
250px
Poster film Mudbound
Disutradarani Dee Rees
Diprodhuseri Carl Effenson
Sally Jo Effenson
Cassian Elwes
Charles King
Christopher Lemole
Kim Roth
Tim Zajaros
Diskénariyoni Dee Rees
Virgil Williams
Adhedhasar Mudbound
déning Hillary Jordan
Dibintangi Carey Mulligan
Garrett Hedlund
Jason Clarke
Jason Mitchell
Mary J. Blige
Jonathan Banks
Dimusiki Tamar-Kali Brown
Sinématografi Rachel Morrison
Dibesut déning Mako Kamitsuna
Perusahaan
prodhuksi
Elevated Films
Joule Films
Dibabar déning Netflix
Tanggal metu
  • Januari 21, 2017 (2017-01-21) (Festival Film Sundance)
  • Novèmber 17, 2017 (2017-11-17) (Amerika Serikat)
Suwéné
132 menit[1][2]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $10 juta[3]

Mudbound yaiku filem drama Amerika taun 2017 sing disutradarani dening Dee Rees lan digawe dening Carl Effenson, Sally Jo Effenson, Cassian Elwes, Charles King, Christopher Lemole, Kim Roth lan Tim Zajaros. Manuskrip iki ditulis dening Dee Rees lan Virgil Williams adhedhasar buku Mudbound Hillary Jordan. Juru paraga filem iki Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jason Clarke, Jason Mitchell, Mary J. Blige lan Jonathan Banks .

Film Mudbound wiwit tayang ing Festival Film Sundance ing tanggal 21 Januari 2017 [4] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 17 November 2017.[5] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik seka juru kritik

Sinopsis[besut | besut sumber]

Kulawarga sing pindhah menyang desa Mississippi nemokake dheweke nyoba ngatasi masalah, kalebu rasisme lan bali saka sanak keluarga saka Perang Donya II .

Paraga[besut | besut sumber]

  • Carey Mulligan minangka Laura McAllan
  • Garrett Hedlund minangka Jamie McAllan
  • Jason Clarke minangka Henry McAllan
  • Jason Mitchell minangka Penasehat Jackson
  • Mary J. Blige minangka Florence Jackson
  • Jonathan Banks minangka Pappy McAllan
  • Rob Morgan minangka Hap Jackson
  • Kelvin Harrison Jr. minangka Minggu
  • Claudio Laniado minangka Dr. Pearlman

Jawaban kritis[besut | besut sumber]

Filem Mudbound nampa ulasan apik seka juru kritik Adhedhasar Tomat Rotten, filem iki nduweni rating 96%, adhedhasar 171 review, kanthi rating rata-rata 8.2 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 85 saking 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rooney, David (January 21, 2017). "'Mudbound': Film Review, Sundance 2017". Dijupuk November 3, 2017. 
  2. "MUDBOUND (15)". BBFC. Dijupuk November 3, 2017. 
  3. "Netflix Buys Sundance Drama ‘Mudbound’ for $12.5 Million". Variety. January 29, 2017. Dijupuk October 26, 2017. 
  4. Patten, Dominic (December 5, 2016). "Sundance 2017: Robert Redford, New Rashida Jones Netflix Series, ‘Rebel In The Rye’ & More On Premiere, Docu, Midnight & Kids Slates". Deadline.com. Dijupuk December 5, 2016. 
  5. "Sundance: ‘Mudbound’ Premieres to Rapturous Standing Ovation and Oscar Buzz". Variety. January 21, 2017. Dijupuk October 26, 2017. 
  6. "Mudbound (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  7. "Mudbound reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]