Mpoto mpoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ghanaian Style Light Soup.jpg

Mpoto Mpoto yaiku salah sawijining jinis olahan masakan Ghana sing digawe saka cocoyam utawa ubi . Uga dikenal minangka Yam Pottage lan Asaro (basa Yoruba) dening wong Nigeria. [1] [2] [3] [4] Iki digawe saka sawetara bahan kalebu iwak lan bawang. [5] [6]

resep[besut | besut sumber]

bahan[besut | besut sumber]

  • Cocoyam utawa ubi ukuran medium
  • 1 bawang bombay ukuran medium
  • 2 tomat ukuran medium
  • Herrings garing utawa iwak
  • mrico
  • Kelapa sawit
  • Garam kanggo rasa
  • banyu

Metode[besut | besut sumber]

  1. Kupas lan wisuh cocoyam utawa ubi, banjur potong cilik
  2. Sijine yam ing pot bebarengan karo bawang lan tomat lan mrico.
  3. Tambah banyu cukup kanggo nutupi isi lan godhok antarane 25 lan 35 menit.
  4. Cuci lan tambahake herrings garing utawa iwak menyang pot.
  5. Masak nganti empuk lan mbusak tomat, mrico lan bawang lan tlatah.
  6. Tambahake campuran lemah menyang yam ing geni.
  7. Tambah lenga sawit lan uyah kanggo rasa.
  8. Kurangi panas lan aduk campuran lan ngidini masak intermiten [7]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How to prepare 'Mpoto Mpoto' (Mashed cocoyam)". www.pulse.com.gh (ing basa Inggris). 2016-01-21. Dibukak ing 2019-07-20.
  2. Gilbert, Fafa (2017-12-05). "Ndudu by Fafa: MPOTO MPOTO (YAM PORRIDGE OR POTTAGE)". Ndudu by Fafa. Dibukak ing 2019-07-20.
  3. "How to prepare Yam porridge (Mpoto-mpoto)". Xorlali.com (ing basa Inggris). 2018-07-25. Dibukak ing 2019-07-20.
  4. Ndudu by Fafa (2018-09-30), THE TASTIEST YAM PORRIDGE RECIPE YOU NEED TO TRY (MPOTOMPOTO), dibukak ing 2019-07-20
  5. "Recipes: How to prepare mpotompoto". www.ghanaweb.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-07-20.
  6. Editor, Pamela Ofori-Boateng Lifestyle. "Recipe: Mpotompoto, Nutritious And Easy to Prepare". Modern Ghana (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-07-20.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  7. "3 Ghanaian recipes to try at home this Easter". PrimeNewsGhana (ing basa Inggris). 2018-03-20. Dibukak ing 2020-02-12.