Move to Heaven

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Move to Heaven
Barkas:Move to Heaven poster.jpg
Poster promosi
Hangul무브 투 헤븐: 나는 유품정리사입니다
Genre
Ditulis déningYoon Ji-ryeon
ProduserKim Seong-ho
Diparagakaké
Negara asalKorea Selatan
Basa asliKorea
Prodhuksi
ProdhuserKim Mi-na
Jeong Jae-yeon
Panata kaméraKamera multi
ProdhuksiNumber Three Pictures
Page One Film
DistributorNetflix
Pambabaran
Saluran tiviNetflix
Format gambar1080i (HDTV)
Format swaraDolby Digital
Lakuné acara14 Mèi 2021 (2021-05-14)

Move to Heaven (Hangul: 무브 투 헤븐: 나는 유품정리사입니다; RR: Mubeu tu hebeun: Naneun yupumjeongnisaimnida; lit. Move to Heaven: I Am a Person Who Arranges Articles Left by Deceased) ya iku séri télévisi Koréa Kidul besutan sutradhara Kim Seong-ho lan ditulis déning Yoon Ji-ryeon. Séri tivi iki minangka séri orisinal saka layanan Netflix kang diparagakaké déning Lee Je-hoon, Tang Jun-sang, Ji Jin-hee, lan Hong Seung-hee.[1] Move to Heaven rilis kapisan ing Netflix kapisan ing 14 Mèi 2021.[2]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Move to Heaven nyaritakaké wong kang adol jasa dadi trauma cleaner utawa wong kang duwé pagawéyan reresik bekas TKP utawa omah wong kang wis séda ing Koréa Kidul. Séri télévisi iki dijupuk saka ésai "Things Left Behind" kang ditulis déning Kim Sae-byul, mantan tukang reresik TKP. Han Geu-ru (Tang Jun-sang) dicritakaké dadi cah sing duwé sindrom Asperger lan ketemu pak ciliké kang jenenge Sang-gu (Lee Je-hoon) nalika bapaké Han Geu-ru wis séda. Geu-ru lan Sang-gu banjur nerusaké usahané Han Jung-woo (Ji Jin-hee) sawisé Han Jung-woo séda. Han Geu-ru lan Sang-gu banjur nglakokaké bisnis kuwi bebarengan kanggo ngresiki papan bekas TKP utawa omah kang wis ditinggal séda. Saliyané ngresiki bekas TKP, Geu-ru, Sang-gu, lan diéwangi déning Yoo Na-mu wiwit bongkar crita kang ora bisa kaitung saka suwargi wong-wong kang wis séda kuwi mau liwat émosi kang béda-béda saben crita.[3]

Paraga[besut | besut sumber]

Utama[besut | besut sumber]

Pendukung[besut | besut sumber]

  • Ji Jin-hee dadi Han Jung-woo
  • Lee Jae-wook dadi Kim Soo-chul
  • Hong Seung-hee dadi Yoon Na-mu
  • Hongseok dadi Park Jun-yeong
  • Park Ji-ye dadi Pegawai bank
  • Kwon Dong-won dadi wong kang numpak mobil sport
  • Yoo Sun dadi Kang eun-jeong
  • Shin Soo-oh dadi Kim Yong-woo
  • Koo Ja-keon dadi Polisi Cheong-won

Paraga khusus[besut | besut sumber]

  • Oh Ji-young dadi wong kang duwé bar
  • Kwon Soo-hyun dadi Dokter Soo-hyun
  • Choi Soo-young dadi Son Woo-rim
  • Park Jung-eon dadi warga ing épisode 3
  • Kevin Oh dadi Matthew Green/Kang Seong-min

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Move to Heaven (TV Series 2021– ) - IMDb, dibukak ing 2021-07-19
  2. "[공식] 이제훈X탕준상 '무브 투 헤븐', 5월 14일 전세계 공개". n.news.naver.com (ing basa Korea). Dibukak ing 2021-07-19.
  3. "Serial Drakor Netflix Move to Heaven Angkat Peristiwa Nyata Tragedi Runtuhnya Mal Sampoong". KOMPAS.tv (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2021-07-19.
  4. "Lee Je-hoon Starring in Netflix Original Series 'Move To Heaven' @ HanCinema". www.hancinema.net (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-07-19.
  5. "About Netflix - NETFLIX CONFIRMS CASTING OF LEE JE-HOON AND TANG JUN-SANG FOR A NEW KOREAN ORIGINAL SERIES, MOVE TO HEAVEN". About Netflix (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2021-07-20. Dibukak ing 2021-07-19.