Motif bathik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Motif bathik iku sawijining gambaran utawa corak sing dibolan-balèni ing kain utawa kerangka ing gambaran bathik seng dipadukaken kaleh [garis], wujud lan isen dados satunggal ndamel wujudake kain bathik sedoyo.[1] Motif Bathik bisa disebutake corak bathik utawa pola bathik.[1]

Motif-motif Bathik[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki motif-motif bathik seng sampun dikelompokake dados 7 kelompok motif bathik, berikutipun motif-motif e:[2]

  1. Motif Batik Parang.[2]
  2. Motif Batik Geometris.[2]
  3. Motif Batik Banji.[2]
  4. Motif Batik Tumbuh-tumbuhan Melanjar.[2]
  5. Motif Bathik Tumbuh-tumbuhan Air.[2]
  6. Motif Bathik Bunga.[2]
  7. Motif Bathik Satwa kaleh kehidupanne.[2]

Album Bathik[besut | besut sumber]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Empat Motif Khas Batik". Dijupuk 5 mei 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c d e f g h Cici Soewardi (2008). Mix & Match Busana Batik Untuk Anak dan Remaja. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. k. 5.