Menyang kontèn

Corak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Corak utawa corèk iku sawijining gambaran sing dibolan-balèni ing kain utawa kerangka ing gambaran bathik seng dipadukaken kaleh [garis], wujud lan isen dados satunggal ndamel wujudake kain bathik sedoyo.[1] Corak bathik bisa disebutake motif bathik utawa pola bathik.[1]

Corak bathik[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki corak-coraké bathik sing sampun dikelompokaké dados 7 kelompok corak bathik:[2]

  1. Corak Batik Parang.[2]
  2. Corak Batik Geometris.[2]
  3. Corak Batik Banji.[2]
  4. Corak Batik Tumbuh-tumbuhan Melanjar.[2]
  5. Corak Bathik Tumbuh-tumbuhan Air.[2]
  6. Corak Bathik Bunga.[2]
  7. Corak Bathik Satwa kaleh kehidupanne.[2]

Album bathik[besut | besut sumber]

Catetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Empat Motif Khas Batik". Dibukak ing 5 mei 2014. {{cite web}}: Check date values in: |accessdate= (pitulung)[pranala mati permanèn]
  2. a b c d e f g h Cici Soewardi (2008). Mix & Match Busana Batik Untuk Anak dan Remaja. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. kc. 5.