Modellbahn Wiehe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pamandengan njero Modellbahn Wiehe, lay out skala H0 "Harz"

Modellbahn Wiehe kuwi sawijining papan pamèran lay out modèl miniatur sepur. Modèl-modèl iki ditata sajeroning gedhong pamèran sing ambané 12.000 m², kamangka ambané lay out sepur modèl kurang luwih 3.000 m². Mula lay out iki kalebu sing gedhé dhéwé sadonya. Wiwitané dibukak ing sasi 1997 ing kutha Wiehe, mulané jenengé Modellbahn Wiehe utawa Sepur modèl Wiehe ing basa Jawa.

Ing tengahé dasawarsa 2000-an, gedhong pamèran iki bisa narik 200.000 wong satauné.[1]

Lay out sepur-sepuran iki ngandhut enem téma: Die Anlage umfasst sechs Ausstellungshallen mit diesen Themengebieten:

  • Skala H0 mawa lay out "Thüringen"
  • Skala LGB mawa lay out "Harz"
  • Skala LGB manèh mawa lay out "Amérikah Sarékat saka wétan menyang kulon"
  • Skala TT mawa lay out "Würzburg - Hamburg"

Saliyané iku uga ana modèl

Ing njaba uga ana sepur sing bisa ditumpaki bocah-bocah lan uga ing njero bocah-bocah uga bisa dolanan sepur-sepuran

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]