Mitsubishi i

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mitsubishi i
Mitsubishi i.jpg
ProdhusènMitsubishi Motors
Mangsa sajroning produksi2006–2013
PerakitanKurashiki, Okayama, Japan (Mizushima plant)
Modhèl sakdurungéMitsubishi Pistachio
Modhèl sawiséMitsubishi i-MiEV
Mitsubishi eK
KlasKei car
Wangun rangka5-door hatchback
LayoutMid-engine, rear-/four-wheel drive
PlatformMitsubishi MR platform
Mesin659 cc 3B20 DOHC MIVEC 12v normally aspirated or turbocharger I3
Transmisi4-speed automatic
Let sumbu rodha2,550 mm (100.4 in)
Dawa3,395 mm (133.7 in)
Amba1,475 mm (58.1 in)
Dhuwur1,600 mm (63.0 in)
Bobot kothong890–900 kg (1,960–1,980 lb)
DesainerOlivier Boulay

Mitsubishi i (三菱・i, Mitsubishi i) yaiku mobil jinis Kei saka prodhusèn mobil Mitsubishi Motors, sing dirilis ing wulan Januari 2006, 28 wulan sawise gebyakan wiwitan ing taun 2003 Frankfurt Motor Show. Mobil ki minangka jinis mobil lawang papat pisanan wiwit taun 1960-an nganggo desain "rear midship" yaiku mesin ing mburi para penumpang, ing upaya kanggo nambah keamanan lan njero ruangan tanpa nggedhekake wangun rangka.[1]

Modhèl lan gaya saya sing inovatif kabukten sukses lan komersial, ngluwihi target penjualan awal Mitsubishi mundhak 20 persen lan menang 13 penghargaan ing taun kapisan. Sanajan dirancang karo kelas otomotif Jepang, amarga kawentar kaliyan modhèl lan keamanané nyebabake jinis mobil iki laris ing pasar Asia, Oceania lan Eropah. Iki uga digunakake minangka dhasar kendaraan listrik baterei i-MiEV 2009.[2]

Wangun Rangka[besut | besut sumber]

Rangka lan dimènsi[besut | besut sumber]

Struktur waja sing entheng lan tata letak ulang mburi ngidini Mitsubishi nglebokake zona penumpang ngarep sing luwih gedhe, supaya bisa nyukupi syarat-syarat aturan safety saiki tanpa kompromi ing njero ruangan. Kanthi ora ana mesin ing ngarepe supir, para desainer bisa nyandhang tlutuh ing ngarep lan nduwurake roda nganti 2,550 mm (100,4 in), menehi ruang legar sing luwih gedhe kanggo penumpang tinimbang akeh mobil Kei sing dibandhingake karo rodhahe rodha biasane 130-190 mm (5.1 –7.5 ing) kurang. Kurang saka desain iki yaiku nyuda kapasitas nggawa kargo, sing kudu dikompromi dening lokasi mesin ing mburi.[3]

Mobil Mitsubishi i

Mesin[besut | besut sumber]

Mitsubishi i duweni jinis mesin "rear midship" sing dipasang ing bagéan mburi mobil, konfigurasi sing ora biasa ing mobil cilik ing ngendi desain mesin ngarep wiwit taun 1970-an. mesin telung silinder 3B20 duwe blok aluminium silinder, lan tengki 659 sentimeter kubik, uga nggabungake camshaf overhead dobel kanthi wektu katup variabel MIVEC ing sirah silinder. Wiwitane mung nganggo jnis mesin intercool lan turbocharged sing ditawakake, nganti versi aspirasi dibabar taun 2007. Kothak gear otomatis papat-papat ngirimake daya menyang mburi utawa kabeh papat sumbu roda, gumantung karo daya mesiné.[4]

Suspènsi, rém, lan ban[besut | besut sumber]

Mitsubishi i jinis MacPherson migunakake suspènsi ing ngarep, lan tabung De Dion link / Watt sing ora biasa digunakake ing mburi. piringan rém ngarep karo kontan anti-kunci (ABS) lan distribusi brekfor elektronik (EBD) minangka standar ing sawetara. Umumé karo kendharaan tengah-tengah utawa mburi liyane sing rodha limalas inci duwe ban sing ora rata, 145/65 ing ngarep lan luwih amba 175/55 ing rears, kanthi upaya kanggo nyilikake kemungkinan oversteer sing disebabake dening distribusi bobot berat sebelah mburi.[5]

Spesifikasi[besut | besut sumber]

Ana telung model Mitsubishi i, utawa tingkatan, kasedhiya ing rilis mobil ing taun 2006; S, M, lan G, kanthi rega mundhak. Kabeh padha nuduhake gaya badan hatchback lima lawang lan mesin turbocharged, nanging ana macem-macem opsi opsi lan peralatan standar. Ing taun 2007 model dhasar S diwenehi daya listrik sing cita-cita anyar lan dipanggonke ing ngisor rong gelar anyar, L lan LX, sing mesin dituduhake.

Modhèl Mesin Daya Torsi
S (2007) 3B20 659 cc, DOHC, MIVEC 38 kW (52 PS) at 7000 rpm 57 N·m (42 lb·ft) at 4000 rpm
L
LX
S (2006) 3B20T 659 cc, DOHC, MIVEC, turbocharger 42–48 kW (57–65 PS) at 6000 rpm 85–95 N·m (63–70 lb·ft) at 3000 rpm
M
G

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "New concept for the future of small: 'i'" (Press release). Mitsubishi Motors. January 24, 2006. 
  2. Wan, Mark (November 18, 2005). "Mitsubishi i". Autozine. Diarsip saka sing asli ing August 24, 2006.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. Sey, Euan (April 26, 2006). "Driven: Mitsubishi i". 4Car. 
  4. "Mitsubishi i performance" (ing basa Japanese). Mitsubishi Motors. Diarsip saka sing asli ing February 23, 2007.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  5. "Mitsubishi i specifications" (ing basa Japanese). Mitsubishi Motors. Diarsip saka sing asli ing February 27, 2007.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)