Tudhung klitoris: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
}}
 
Ing anatomi manungsa wanita, '''tudhung klitoris''' (uga diarani ''preputium clitoridis'' lan ''prepitor clitoral'') minangka kulit sing ngubengi lan nglindhungi glans [[klitoris]]; uga nutupi batangbageyan eksternalnjaba klitoris. Tudhung klitoris minangka bagean saka labia minora lan homologisminangka karohomologis [[kulup]] (utawa ''prepuce'') ing alat kelamin [[lanang]].<ref name="Sloane">{{cite book|first= Ethel|last=Sloane | title = Biology of Women | publisher =[[Cengage Learning]]|year = 2002|page=32| access-date = August 25, 2012| isbn = 0766811425 |url = https://books.google.com/books?id=kqcYyk7zlHYC&q=Helen+Connell+clitoris+1998&pg=PA32}}</ref><ref name="Crooks">{{cite book|first1=Robert |last1=Crooks |first2= Karla |last2=Baur| title = Our Sexuality | publisher = [[Cengage Learning]] | year = 2010 | pages = 54 | access-date = August 30, 2012 |isbn = 978-0495812944| url = https://books.google.com/books?id=MpRnPtmdRVwC&q=The+clitoral+glans+in+particular+is+highly+sensitive&pg=PA54}}</ref><ref name="Mulhall">{{cite book | first = John P. | last = Mulhall |editor=John P. Mulhall |editor2=Luca Incrocci |editor3=Irwin Goldstein |editor4=Ray Rosen | title = Cancer and Sexual Health | isbn = 978-1-60761-915-4| publisher = [[Springer Publishing|Springer]] | year = 2011 |pages=13–22| access-date = 23 June 2012 | url = https://books.google.com/books?id=GpIadil3YsQC&pg=PA13}}</ref> Tudhung klitoris kasusun saka jaringan mukcocutaneous; jaringan iki ana ing antarane mukosa lan kulit, lan bisa uga duwe pengaruh imunologis amarga bisa dadi titik mlebu vaksin mukosa.<ref name="Cold and Taylor">{{cite journal|first1=C.J.|last1=Cold |first2= T.R. |last2=Taylor | title = The Prepuce | journal= [[British Journal of Urology]] | year =1999 | volume=83 | issue = 1 | pages=34–44|doi=10.1046/j.1464-410x.1999.0830s1034.x |pmid=10349413 |s2cid=30559310 |doi-access=free }}</ref> Tudhung klitoris uga penting ora mung kanggo nglindhungi klitoris, nanging uga kanggo kasenengan seksual, amarga tudhung klitoris kalebu jaringan erogen sing sensitip.<ref name="Cold and Taylor"/>
 
== Rujukan ==
Naraguna anonim

Menu navigasi