Katresnan platonis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
75 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: '''Katresnan platonis''' (asring diarani '''plastonik''')<ref>{{cite book |title=The Chicago Manual of Style |title-link=The Chicago Manual of Style |edition=16th [electronic] |chapte...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Barkas:Female Toque macaque with baby - (Harmony of Life).jpg|jmpl|]]
'''Katresnan platonis''' (asring diarani '''plastonik''')<ref>{{cite book |title=The Chicago Manual of Style |title-link=The Chicago Manual of Style |edition=16th [electronic] |chapter=8.60: When not to capitalize |date=2010 |publisher=Chicago University Press}}</ref> minangka jinis katresnan sing dudu seks. Jeneng kasebut diarani filsuf Yunani Plato, sanajan filsuf ora nate nggunakake istilah kasebut dhewe. Katresnan platonis kaya sing direncanakake dening Plato uneg-uneg mundhak saka tingkatan sing cedhak karo kawicaksanan lan kaendahan sejati saka daya tarik daging menyang awak masing-masing dadi daya tarik jiwa, lan pungkasane nyawiji karo kayekten. Iki minangka salah sawijining interpretasi filsafat kuna.<ref>{{Cite book|title=Merriam-Webster's collegiate dictionary: Tenth Edition|last=Mish|first=F|publisher=Merriam-Webster, Incorporated|year=1993|isbn=978-08-7779-709-8|location=Springfield, MA|url-access=registration|url=https://archive.org/details/merriamwebstersc01merr}}</ref>
 
9.405

besutan

Menu navigasi