Angsle: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
23 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
besut sithik
(besut sithik)
{{Kembangkan}}
Angsle yaiku salah sijisijining jenis wedang khas Jawa. Wedang iki asale sangka Kutho Malang nanging uga kenabisa dipethuki ing Surabaya lan daerah liya ing Jawa. Wedang iki disuguhake panas-panas utawa anget.
 
== IsianIsèn-isèn ==
IsianIsèn-isèn kang wajib ana ing wedang Angsle iki yaiku kacang ijo godhokgodhog, kacang tanah sangrai, godhong pandan, santen, lan roti tawar. Uga isabisa ditambahi petulo (putu mayang), ketan putih kukus, nangka, lan tape tela kasepekaspe.
 
== Cara GaweGawene ==
Cara gawene kepenakgampang wae. Kanggo duduh santen: odhokggdhok santen bareng karo godhong pandan, gula putih, uyah, lan jahe emprit kang wus digeprek. UdhekUdheg kanthi kalemalon-kalemalon supaya santene ora pecah. Banjur angkat. Kanggo petulo: Kukus tepungglepung beras rong puluh menit ing jero dandang panas, banjur angkat lan disisihna. GodhokGodhog santen bareng karo uyah lan daungodhong pandan, angkat, banjur sisihna godhong pandane. GodhokanGodhogan santen iki banjur disokake marang tepung beras kukus karo diudhekdiudheg rata sampeknganti rodokrodo adhem. Tambahna tepung kanji, udhekudheg cepet sampeknganti rotorata. Banjur dilebokake ing cithakan putu mayang, teken sampek adonane dadi bentuk mi banjur digulung. Kukus ana ing jero dandang panas sautarawatara selawe menit sampeknganti mateng. Angkat banjur disisihna.
 
== Cara Suguh ==
Cara nyuguhake uga gampang. IsianIsèn-isèn ditata ing mangkok utawa gelas, banjur disiram duduh santen.
 
== Pranala Njaba ==
78.624

besutan

Menu navigasi