Minecraft

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Minecraft
Minecraft-creeper-face.jpg
Developer(s) Mojang Studios
Publisher(s) Mojang Studios

Xbox Game Studios Sony Computer Entertainment

Designer(s) Markus Persson

Jens Bergensten

Minecraft (Aksara Jawa ꦩꦶꦤꦺꦕꦿꦥ꦳꧀ꦠ) yaiku video game besutan programer Swèdhen Markus Persson (Notch) lan banjur tuwuh lan diterbitake déning Mojang. Aspek-aspek kretif lan yasan Minecraft ngaktifake panganggo marang yasa konstruksi saka tekstur persagi ing donya telung dhimènsi. Aktivitas liyané ing game kalebu eksplorasi, ngumpulake sumber pakaryan, lan tumut perang.  Minecraft saget dimainake piyambak Single Player utawi bebarengan Multiplayer. Kasedhiya kalih mode dolanan ing jerone Minecraft Ya iku Mode Survival/daya tahan urip ugi Mode Creative/bébas, yèn Kalebu mode suvival kaslametané  kudu panganggo ndarbeni sumber daya kanggo yasa donya lan njaga kesehatan, déné mode Creative panganggo bébas lan nggadah sumber daya tanpa wates damel yasa napa waé. Minecraft nggadai kemampuan kanggé panganggo supoyo bisa mabur kanggé ndeleng makaryane. Versi Personal Computer/Komputer game kesuwur gadhah warna-warna item anyar, karakter, donya, lan ngumboro madosi kanggé game.

Logo

Referensi[besut | besut sumber]