Minecraft

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Minecraft punika video game besutan [[Swedish programmer]] Markus "Notch" Persson lan banjur tuwuh lan diterbitake déning Mojang. Aspek-aspek kretif lan yasan Minecraft ngaktifake panganggo marang yasa konstruksi saka tekstur persagi ing donya telung [[dimensi]]. Aktivitas liyané ing game kalebu eksplorasi, ngumpulake sumber pakaryan, lan tumut perang.  Minecraft saget dimainake piyambak [[Single Player]] utawi bebarengan [[Multiplayer]]. Kasedhiya kalih mode dolanan ing jerone Minecraft Ya iku Mode Survival/daya tahan urip ugi Mode Creative /bébas, yèn Kalebu mode suvival kaslametané  kudu panganggo ndarbeni sumber daya kanggo yasa donya lan njaga kesehatan, déné mode Creative panganggo bébas lan nggadah sumber daya tanpa wates damel yasa napa wae. Minecraft nggadai kemampuan kanggé panganggo supoyo bisa mabur kanggé ndeleng makaryane. Versi [[Personal Computer]]/[[Komputer]] game kesuwur gadhah warna-warna item anyar, karakter, donya, lan ngumboro madosi kanggé game.