Mike Pitik Ndas Buntung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mike the Headless Chicken (20 April 1945 - 17 Maret 1947)[1] yaiku pitik Wyandotte sing urip suwene 18 wulan sawise sirahe dikethok. Ing tanggal 10 September 1945, petani Lloyd Olsen saka Fruita, Colorado, ngrencanakake mangan nedha bengi karo ibu mertuane lan dikongkon metu menyang karangan dening garwane kanggo nggawa pitik. Olsen milih pitik Wyandotte umur lima wulan jenenge Mike. Kapak ngilangi endhas kanti tugel, nanging ora urat vena jugular, dadi siji kuping lan batang utek wutuh.[2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mike's Story". Mike the Headless Chicken. 2007. Diarsip saka asliné ing May 26, 2012. Dibukak ing May 28, 2012.
  2. Mitchinson, John; Lloyd, John (2007). The Book of General Ignorance. Crown. pp. 7–8. ISBN 978-0-307-40551-7. Diarsip saka asliné ing September 10, 2020. Dibukak ing September 10, 2020.
  3. "The Rooster". Time Inc. October 29, 1945. Diarsip saka asliné ing January 31, 2009. Dibukak ing November 13, 2008.