Midodaren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Midodarèni saking tembung widadari, pikantuk ater-ater hanuswara (m-) saha panambang (-i).[1] Midodarèni tegesipun tumindaking tata upacara kanthi ancas pinangantèn kados widadara saha widadari.[1] Acara midodarèni punika dipunadani wayah dalu nalika sasampunipun acara siraman. Ingkang rawuh wonten ing dalemipun calon pengantèn putri punika inggih punika kaluwarga, tangga teparonipun calon pengantèn putri, calon pengantèn kakung saha kaluwarganipun. Calon pengantèn kakung dèrèng angsal kepanggih kaliyan calon pengantèn putri. Calon pengantèn putri dèrèng angsal medal saking kamar awit jam 6 sonten ngantos tengah dalu. Wonten ing acara punika wonten acara peningsetan.

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Gita_Wicara_Jawi

follow blogku superkesun.blogspot.com

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Midodaren&oldid=980440"