Peningsetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Peningsetan iku upacara penyerahan barang-barang saka calon penganten kakung kanggo calon penganten putri. Acara penyerahan barang-barang iki diarani srah srahan.
Barang–barang kanggo peningset racaké sing kusus kanggo calon penganten putri dadi racaké barang-barang wong putri, upamané rasukan putri, selendang lan sing utama perhiasan cincin kanggo simbol pengikat utawa nyatu'ake pasangan penganten lan kaluargane masing-masing.