Metrum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Metrum ya iku istilah ing kasusastran kanggo ngandharake polaning basa saben sagatra geguritan. Metrum uga nduwèni teges wirama kang ditamtokake saka akeh orane lan tekanan wanda saben sagatra. Kaidah metrum beda-beda antara basa lan tradhisi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Metrum&oldid=1045231"