Metrum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Metrum ya iku istilah ing kasusastran kanggo ngandharake polaning basa saben sagatra geguritan. Metrum uga nduwèni teges wirama kang ditamtokake saka akèh orane lan tekanan wanda saben sagatra. Kaidah metrum béda-béda antara basa lan tradhisi.