Metrum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Metrum ya iku istilah ing kasusastran kanggo ngandharake polaning basa saben sagatra geguritan. Metrum uga nduwèni teges wirama kang ditamtokake saka akèh orane lan tekanan wanda saben sagatra. Kaidah metrum béda-béda antara basa lan tradhisi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Metrum&oldid=1075843"