Metrum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Metrum ya iku istilah ing kasusastran kanggo ngandharake polaning basa saben sagatra geguritan. Metrum uga nduwèni teges wirama kang ditamtokake saka akèh orane lan tekanan wanda saben sagatra. Kaidah metrum béda-béda antara basa lan tradhisi.