Meteor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Foto langit nalika dumadi udan meteor.

Meteor iku pasawangan jalur tibané meteoroid menyang atmosfer bumi, kang asring diarani lintang tiba. Pasawangan mau disebabaké déning panas kang diasilaké déning tekanan ram (dudu déning gèsèkan, kaya déné anggepan umum sadurungé iki) nalika meteoroid mlebu atmosfer. Meteor kang padhang banget, luwih padhang tinimbang pasawangan Planit Venus, bisa diarani bolide.

Yèn sawijining meteoroid ora entèk kobong sajeroning lelakuné ing atmosfer lan tekan lumahing bumi, bendha kang diasilaké diarani meteorit. Meteor kang nabrak bumi utawa objèk liya bisa mbentuk impact crater.

Pranala njaba[besut | besut sumber]