Meteor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto langit nalika dumadi udan meteor.

Meteor iku pasawangan jalur tibané meteoroid menyang atmosfer bumi, sing asring diarani lintang tiba. Pasawangan mau disebabaké déning panas sing diasilaké déning tekanan ram (dudu déning gèsèkan, kaya déné anggepan umum sadurungé iki) nalika meteoroid mlebu atmosfer. Meteor sing padhang banget, luwih padhang tinimbang pasawangan Planit Venus, bisa diarani bolide.

Yèn sawijining meteoroid ora entèk kobong sajeroning lelakuné ing atmosfer lan tekan lumahing bumi, bendha sing diasilaké diarani meteorit. Meteor sing nabrak bumi utawa objèk liya bisa mbentuk impact crater.

Pranala njaba[besut | besut sumber]