Merida Bikes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Merida Industry Co., Ltd.
TypePublik
IndustryPerusahaan sepedha
Founded1972
HeadquartersYuanlin, Changhua, Taiwan
Key people
Michael Tseng, CEO
ProductsSepedha
Websitemerida-bikes.com

Merida Industry Co., Ltd (MIC; Tionghoa: 美利達工業) yaiku perusahaan sing berbasis ing Taiwan karo markas gedhe R&D ing Jerman sing ngerancang, ngegawe lan masarke sepedha-sepedha ing seluruh donya ing luwih saka 77 nagara. Didegake ing 1972 dening Ike Tseng (1932–2012), perusahaan kasebut ngerancang lan ngegawe luwih skaa 2 yuta sepedha setaun ing pabrik-pabrikne ing Taiwan, Tiongkok lan Jerman. Sawise Tseng seda ing Januari 2012, putrane Michael Tseng dadi presiden perusahaan kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]