Mendhut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Méndut utawi mbél-mbél punika salah sawijining panganan asli Sala. Didamél saking glépung béras kanti isi gendis ugi kambil. saget dipunbungkus ngagém godhong gédang. Dipun suguhakén manawi wonten syukuran babaran utawi badhé ngédékakén nggriyo. Mendhut punika saget dipunparingi warna sakkersane tiyang ingkang ndamel.[1] ing ngandhap niki kula paringi resep manawi badhé ndamel mendhut. Ingkang kedah dipuncepakaken inggih punika glepung ketan sekawan atus gram, godhong pandan kaleh lembar, sagu satunggal atus gram, sarem alus setengah sendok ugi toyo anget, godhong gedang, sunduk sakcekape mawon. Sak sampunipun nyiapaken sedaya piranti, punika wonten caranipun ndamel mendhut kang echo. Kaping satunggal, gendis abrit seprapat dipunpanasaken kanthi leleh, dipuntambah toyo, sarem, godhong pandan ugi kambil, dipunudeg nganti kelet ugi mateng, mendhut sampun saget dipunjunjung saking dandhang.[2]. ketingalipun gampil, namung betah wekdal ingkang dangu milai ndamel ngantos matengipun. amargi mboten gampil punika wau, mendhut sakniki milai dipunlalekaken kaliyan piyantun jawi. piranti kadhos ketan, kambil ugi gendhis ingkang awis. amargi punika, namung sakedhik ingkang ndamel mendhut.[3].

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • mendut, kaunduh dinten punika tanggal 17 Fèbruari 2016.]
  • [3], kaunduh dinten punika tanggal 8 April 2016.]
  • [4], kaunduh dinten punika tanggal 8 April 2016.]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. mendut(Kaundhuh tanggal 17 februari 2016)
  2. [1](Kaundhuh tanggal 8 April 2016)
  3. [2](Kaundhuh tanggal 8 April 2016)