Meigan cai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bungkus meigan cai

Meigan cai ( simplified Chinese  ; utawa mei cai ( Chinese ) minangka jinis mustar Cina acar garing kanggo masarakat Hakka saka Huizhou, provinsi Guangdong, China. Meigan cai uga digunakake ing masakan Shaoxing (绍兴), Provinsi Zhejiang, China .

Pickle kasusun saka kabèh kepala saka macem-macem varieties saka mustarnipun Chinese lan cabbages (芥菜( godhong sawi ),油菜( rape ),白菜( Cina Gobis ) sing wis ngalami akèh owah-proses njlimet dumadi saka pangatusan, steaming, lan salting. Sayuran dipanen, dipangkas sadurunge Festival Qingming, lan garing nganti srengenge garing. Banjur diasinake utawa dicincang, diuleni nganti dicampur jus, banjur difermentasi ing guci lempung gedhe suwene 15 nganti 20 dina. Sayuran banjur bola-bali dikukus lan dikeringake nganti coklat semu wernane lan wangi banget.