McLaren F1

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
McLaren F1
McLaren F1 logo.
McLaren F1
Prodhusèn McLaren Automotive
Parusahan indhuk McLaren Group
Mangsa sajroning produksi 1992–2002[1]
(106 produced)
Perakitan Woking, Surrey, England
Modhèl sawisé McLaren MP4-12C
Klas Sports car
Wangun rangka 2-door 3-seat coupé
Layout RMR layout
Mesin 60° 6.1 L BMW S70/2 V12
Transmisi 6-speed manual
Let sumbu rodha 2.718 mm (107.0 in)
Dawa 4.287 mm (168.8 in)
Amba 1.820 mm (71.7 in)
Dhuwur 1.140 mm (44.9 in)
Bobot kothong 1.140 kg (2,513 lb)
Mobil sajinis McLaren F1 LM
McLaren F1 GTR
Desainer Gordon Murray & Peter Stevens

McLaren F1 ya iku montor super sing digawé lan diprodhuksi saka McLaren Automotive. Mulane konsep diandhut karo Gordon Murray, dheweké percaya Ron Dennis ning mburi proyeke iki lan klebu uga Peter Stevens kanggo désain eksterior mobil. Ing tanggal 31 Maret 1998, dheweke ngatur cathetan banteré mobil ning dalan gedhe paling banter ning dunya, tpping ya iku (372 km/jam) nganggo rev limiter lan 240 mph (386,24 km/jam) karo rev limiter dibusak. Mobil iki nduwèni fitur désain eksklusif lan teknologi luwih apik ketimbang mobil liyane sing ngrancang ya iku Gordon Murray. Mobil iki dirancang dudu ning panggonan trek balap, ananging eneng balapan mobil désain bisa menangke balapan, kalebu uga mubengi trek Le Mans ing taun 1995. Mobil iki diprodhuksi ing tau 1992 nganti 1998. Total cacahé prodhuksi ya iku 106 mobil. Ing taun 1994, majalah Autocar mobil Inggris ndandharake McLaren F1 dadi mesin sing apik dibangung ning dalan umum. Ing jaman iku iki dadi sejarah mobil paling banter.

Desain[besut | besut sumber]

Konsep désain digawe karo chief emngineer Gordon Murray ya iku salah sawijining wong sing nggawe rancangan mobil, sing nduwèni bobot entheng, lan dayane dhuwur. Iki kelakon amarga nggunakake bahan-bahan sing nduwèni teknologi dhuwur lan larang kaya serat karbon, titanium, emas, magnesium, lan kevlar. F1 mobil diprodhuksi pisanan nggunakake sasis monocue serat karbon. Gordon Murray wis mikirke iki wis kat jaman enom, nalika numpak pesawat balik saka Grand PrixItalia ing taun 1988 ananging iki namung sketsane.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "1992 McLaren F1 - Milestones in Speed - Automobile Magazine". Automobilemag.com. 2010-12-13. Retrieved 2011-08-01. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=McLaren_F1&oldid=1008573"