Mazda MX-6

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mazda MX-6
1992 Mazda MX-6 (GE) coupe (20028616534).jpg
ProdhusènMazda
Mangsa sajroning produksi1987–1997
Perakitan
Modhèl sakdurungéMazda 626 coupé (GC)
KlasMid-size car
Wangun rangka2-door coupé
LayoutFront-engine, front-wheel-drive
PlatformMazda G platform
Mobil sajinis

Mazda MX-6 minangka salah sawijining jinis mobil sing mesiné ana ing ngarep, diprodhuksi lan dipasarake dening prodhusén Mazda wiwit taun 1987-1997 sajroné rong generasi. miturut jinis mekanik padha karo Capella / 626 lan pasangan hatchback ing bagéan mburi. Ford Probe lan mobil-mobil kasebut nuduhake platform GD (1988-1992) lan GE (1993-1997). MX-6 minangka dadi ganti 626 Coupé, sanajan tetep nganggo sasis sing padha. MX-6, 626, lan Ford Probe diprodhuksi ing tanduran usaha sama bareng kanthi AutoAlliance ing Flat Rock, Michigan, kanggo pasar Amérika Lor, lan dening Mazda Jepang kanggo pasar Asia lan Eropa.[1]

Modhèl[besut | besut sumber]

Taun Modhèl Mesin Daya Torsi 0–60 mph (97 km/h)(s) 1/4 mi (0.4 km) Top speed
1988–1992 DX, LX, LE 2.2 L (2184 cc) F2 I4 110 hp (82 kW) 130 lb·ft (176 N·m) 9.9 17.0 at 88 mpj ([convert: unknown unit]) 126 mph (202 km/h)
1988–1992 GT 2.2 L (2184 cc) F2T turbo I4 145 hp (108 kW) 190 lb·ft (258 N·m) 7.5 15.4 at 92 mpj ([convert: unknown unit]) 130 mph (209 km/h)
1993–1997 RS 2.0 L (1991 cc) FS I4 130 hp (97 kW) 127 lb·ft (172 N·m) 116 mpj ([convert: unknown unit])
1993–1997 LS 2.5 L (2497 cc) KL-DE V6 164 hp (122 kW) at 5600 rpm 160 lb·ft (217 N·m) at 4500 rpm 8.5 15.7 at 92 mph (148 km/h) 138 mph (224 km/h)
1993–1997 LS 2.5 L (2497 cc) KL-ZE(J-Spec) V6 200 hp (149 kW) at 6500 rpm 165 lb·ft (224 N·m) at 5500 rpm 7.0 15.1 at 97 mpj ([convert: unknown unit]) 141 mpj ([convert: unknown unit])

Sèri Wiwitan (1987–1992)[besut | besut sumber]

Sèri Wiwitan
1989 Mazda MX-6 (GD Series 2) coupe (2011-06-15).jpg
Uga kasebut
  • Mazda 626 Coupé
  • Mazda Capella C2
Mangsa sajroning produksi1987–1992
PlatformMazda GD platform
Mesin
Transmisi
Let sumbu rodha2,515 mm (99.0 in)
Dawa4,495 mm (177.0 in)
Amba1,690 mm (66.5 in)
Dhuwur1,360 mm (53.5 in)
Mobil sajinis
DesainerHiroshi Yamamoto (1985)
1988 Mazda MX-6 Turbo (Australia)

MX-6 sèri wiwitan dipasaraké ing 1987 nganti 1992 ing Amerika Serikat. Ing sawetara pasar, taun modhél wiwit taun 1987 nganti 1991. Iki didhasarake seri mobil konsep kompak futuristik olahraga ing awal 1980-an. Iku kudeta gedhe, adhedhasar platform Gda Mazda, lan dikayuhake karo mesin Mazda F inline-papat. Iki nggunakake transmisi otomatis-kacepetan kanthi otomatis Mazda G4A-EL kaping papat.Pasar AS nggunakake mesin F2 2.2 liter, kanthi mesin dhasar ngasilake 110 hp (82 kW), nanging ana versi turbocharged 145 hp (108 kW). Versi pasar Eropa lan Jepang dikirim nganggo mesin F8 1.8 L, FE 2.0 L utawa FE-DOHC 2.0 L DOHC.MX-6 diprodhuksi karo rong pilihan transmisi, transmisi manual lima kacepetan utawa otomatis kacepetan papat kanthi overdrive. MX-6 uga dikenal minangka mobil sing bisa dipercaya, kanthi mekanik.ref name=im91>Mustmar, Andi, ed. (1991-10-02). "Harga mobil baru" [New car prices]. Intan Motor (in Indonesia). No. 91. Jakarta: Yayasan Beraya Press. p. 49. ISSN 0215-7713.










Sèri Kapindho (GE; 1991–1997)[besut | besut sumber]

Sèri Kapindho
2nd Mazda MX-6 -- 04-27-2011 2.jpg
Uga kasebutMazda MX-6 Mystère (Canada)
Mangsa sajroning produksi1991–1997
PlatformMazda GE platform
Mesin
  • 2.0 L 130 hp (97 kW; 132 PS) FS-DE I4
  • 2.0 L 159 bhp (119 kW; 161 PS) KF-ZE V6
  • 2.5L 164 hp (122 kW; 166 PS) KL-DE V6
  • 2.5L 198 hp (148 kW; 201 PS) KL-ZE V6
Transmisi
Let sumbu rodha102.8 in (2,611 mm)
Dawa177.5 in (4,508 mm)
Amba68.9 in (1,750 mm)
Dhuwur51.6 in (1,311 mm)
Bobot kothong2,775 lb (1,259 kg)
Mobil sajinis
DesainerYasuo Aoyagi (1989)

Mazda ngluncurake MX-6 generasi nomer loro nggunakake platform GE, sing dituduhake 626 lan Ford rebadged mobil, yaiku Ford Probe lan Ford Telstar.[2]

Iki dirilis ing telung varian sing beda ing saindenging jagad, dikenal kanthi jeneng A-spec, E-spec, lan J-spec, sing ana hubungane karo pasar sing dituju - A.S., Eropa, lan Jepang.[3]












Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hernandez, Freddy (2015-02-27). "Here Are Five Reasons Why You Need to Buy a Mazda MX-6". Jalopnik. Gizmodo Media Group. Retrieved 2019-03-13.
  2. Karr, Anthony (2018-12-04). "Mazda Trademarks MX-6, But Will It Use It?". Motor1.com. Motorsport Network. Retrieved 2019-03-13.
  3. Szymkowski, Sean (2018-12-04). "Mazda trademarks the MX-6 nameplate, again". Motor Authority. Retrieved 2019-03-13.