Mauna Kea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mauna Kea

Mauna Kéa ya iku gunung geni sing wis ora aktif ing Kepulauan Hawaii, Amérika Sarékat. Mauna Kéa duwé dhuwur sakiwa-tengené 4205 mèter. Arupi gunung geni paling dhuwur sing ana ing ndonyo yèn diukur saka ngisor, amarga dasare ana ing wantara 5800 mèter ing ngisor lumah Samudra Pasifik sehingga dadi duwure nganti 10 kilomèter. Ing basa Hawaii, Mauna Kea duwé arti Gunung Putih amarga puncake sing ketutup salju.

Cithakan:Usstatehighestpoints