Maskulinitas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Maskulinitas[1]. ya iku salah siji tataran sosial babagan pandangané masarakat kalebu hal sing sifaté kelanangan becik ketok saka pawakan [2] arepa sifaté. Konstruk iki timbul amarga siji pranata lan ditampa bareng kanggo masarakat akèh, ora namung ing nagara lagi misuwur kaya Indonésia. Nanging uga ing nagara maju prayogané Amérika Sarékat lan liyané. Maskulinitas dhéwé duwé oposisi biner, ya iku feminitas. Ing pundhi-pundhi, becik kanthi konsèp utawa pun teks sakaroné padha bertolak buri siji karo sing liyané. Maskulinitas luwih condong nampilaké sisih-sisih sing lumrahé dipek saka para lanang, sak-warna sipat wani lanang, sipat tangguh lanang, wujud samubarang hal sing gayutané karo adegan fisik lan jupuk akèh tenaga. Uga samubarangé disandingkan karo siji garis abang duwé jeneng maskulin.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Heidi, Harkonen, (2013). Negotiating Wealth and Desirability: Changing Expectations on Men in Post-Soviet Havana. Finlan: University of Helsinski.  Wirosuhardjo, Kartomo (1988). Dasar-dhasar Dhémografi. Jakarta: Lembaga Dhémografi Fakultas Ékonomi UI.