Feminitas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ida Faubert, salah sawiji tokoh feminitas

Feminitas[1] ya iku siji konstruk sosial masarakat sing luwih nampilake hal-hal sing kalebu babagan wadon. becik kanthi fisik arepa sipaté. Perkara-prakara sing kalebu babagan feminin sanuli disandingaken karo kewadonan. amarga pola pikir sing timbul jero masarakat ya iku manawa sipat lemah lembut, ngalah, lan samubarang presepsi babagan feminin mung sanuli dipek saka wadon. Bahkan aran babagan feminine kuwi dhéwé pun wis ngalami konstruk sosial saka masarakat.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala buku[besut | besut sumber]

Azis, Asmaeny (2007). Feminisme Profetik. Yogyakarta: Kreasi Wacana. ISBN 979-3722-76-2. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]