Martin Ricca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
MArtin ricca

Martin Ricca (Martin Alejandro Ricca Peirone) miyos ing Rio Cuarto inggih punika salah satunggaling kitha ing provinsi Codoba, Argentina rikala 17 Dhésèmber 1985.[1] Tahun 1998 piyambakipun kepanggih kaliyan musisi kang sampun misuwur, Adrian Pose ingkang ngajak piysmbskipun tindhak menyang Mexico kanggé ngrekam album kaping satunggal ingkang banjur dipunparingi irah-irahan Corazonez Rotos.[1] Wonten ing taun ingkang sami piyambakipun uga disuwun supados dados salah satunggaling paraga ing telenovela lare alit El Diario de Daniela, sareng Daniela Lujan. Punika ingkang dados wiwitipun karir kang saé.[1] Wonten ing pungkasan pamedalan album ingkang kapisan Martin banjur medalaken malih album ingkang kaping kalih ingkang irah-irahanipun Besos ing taun 1999 lan saged kesadekaken kathah.[2] Lajeng piyambakipun dipuntimbali malih kanggé maragani telenovela Amigos X Siempre.[1] Amerga telenovela punika Martin dados salahsawijining aktor ingkang saé piyambak.[2]

Tahun 2001, sasampunipun piyambakipun ngaso sekedap.[2] Banjur medalaken malih album ingkang kaping tiga.[2] Wonten album punika martin sampun ninggalaken gaya lare tumuju rumaja.[2] Tembang ingkang dados single kapisan Cupido kang ndadosaken sensasi ingkang kathah. Amerga punika piyambakipun kathah tiyang ingkang maringi pamuji.[2] Banjur piyambakipun disuwun malih kanggé maragani telenovela Complices al Rescate lan uga didhaupaken kaliyan Daniela Lujan.[2]

Déné karirpun ing Puerto Rico misuwur sanget, Martin medalaken malih album ingkang kaping sekawan ing taun 2004 ingkang dipunparingi irah-irahan Enamorado.[2] Institi Basico inggih punika tembang kang dados single kaisan saking album punika.[2] Banjur piyambakipun ngawontenaken tur nasional sekalian badhé nuduhaken marang masarakat kematenganipun ing babagan musik lan sanèsipun.[1]

Karier[besut | besut sumber]

mawi aktor[besut | besut sumber]

Diskografí[besut | besut sumber]

Sala:

  • Corazones Rotos - 1998[1]
  • Besos - 1999 [1]
  • Martín (Cupido) - 2001[1]
  • Éxitos de Martín (lanzado solo para venta en Puerto Rico)- 2002[1]
  • Enamorado – 2004[1]
  • Que el viento lleve (Lanzado para ventas en Brasil) – 2006[1]

Soundtrack:

Tembang ingkang diserat piyambak:

  • Dame un beso (Enamorado) – 2004[1]
  • Despierta – (Canción para la campaña de deforestación en México cantada por el grupo M5) - 2006[1]
  • Me Juzgas-(tema incluido en el Album Señales de Imanol)[1]

Single Sala:

  • Corazones Rotos – 1998[1]
  • No me digas - 1998[1]
  • Quien es quien es - 1998[1]
  • Besos - 1999[1]
  • La mitad de un corazón - 1999[1]
  • Un amor especial - 1999[1]
  • Cupido – 2001[1]
  • Enamorado de Britney Spears - 2002[1]
  • Por las nubes – 2002[1]
  • Instinto Básico- 2004[1]
  • Enamorado – 2004[1]
  • Que el viento lleve (en Brasil) - 2006[1]

Video[besut | besut sumber]

  • Corazones Rotos - 1998[1]
  • No me digas - 1998[1]
  • Besos - 1999[1]
  • Cupido - 2001[1]
  • Enamorado de Britney Spears - 2001[1]
  • Instinto Básico - 2004[1]
  • Como tú - 2008[1]

Videografia[besut | besut sumber]

  • El Diario de Daniela (Concierto final en el Estadio Azteca) - 1998[1]
  • La Ruta de la Amistad (Amigos x Siempre en conciertos en México) - 2000[1]
  • Cómplices al Rescate el gran final (con Daniela Lujan) - 2002[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar Awal karier martin ricca (dipunundhuh tanggal 6 Januari 2013)
  2. a b c d e f g h i Martin Ricca (dipunundhuh tanggal 6 Januari 2013)