Menyang kontèn

Marc Albrighton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Marc Albrighton
Albrighton wektu main ing klub Aston Villa ing taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marc Kevin Albrighton
Tanggal lair (1989-11-18) 18 Novèmber 1989 (umur 34)
Papan lair Tamworth, Inggris[1]
Dhuwur 5 ft 9 in (1.75 m)[2]
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 11
Karir nom
1998–2009 Aston Villa
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2014 Aston Villa 86 (7)
2013Wigan Athletic (loan) 4 (0)
2014– Leicester City 113 (8)
Tim nasional
2009 Inggris U20 2 (0)
2010–2011 Inggris U21 8 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:03, 20 January 2018 (UTC).


Marc Kevin Albrighton (lair 18 Novèmber 1989) ya iku pemain bal-balan profèsional Inggris sing main minangka pemain sayap kanggo klub Liga Utama Inggris Leicester City C.F.[3]

Dhèwèké gabung karo klub Aston Villa ing umur wolung taun, lan miwiti debut profèsional ing taun 2009. Dhèwèké sing nggawé sangang gol ing 101 penampilan profésional kanggo Villa, uga dadi pemain silihan ing Wigan Athletic ing taun 2013. Sawisé dirilis ing taun 2014, dhèwèké gabung karo klub Leicester City ing ngendi dhèwèké menang Liga Premier ing mangsa 2015-16, main ing saben tetandhingan liga mangsa iki.

Albrighton mèlu mbela Timnas Inggris U21 lan U20.

Karir klub[besut | besut sumber]

Aston Villa[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Lair ing Tamworth, Staffordshire, Albrighton miwiti kariré ing klub kutha Mile Oak Monarchs,[4] sadurungé ditawani ana ing rival lokal Villa Bromwich Albion. Dhèwèké ditolak déning Albion, banjur lumebu Villa ing umur wolung taun.[5] Sawisé gabung ing skuad Timnas Inggris U18 lan main dadi cadhangan,[6] Albrighton's first taste of senior action came on 10 July 2008, playing 17 minutes as a substitute in the 6–0 pre-season friendly victory over Wil.[7] Albrighton main kang kapisan ing tima senior nalika tanggal 10 Juli 2008, main 17 menit minangka pamain pengganti nalika kamenangan 6-0. Dhèwèké miwiti debut kompetitif ing tetandhingan Piala UEFA ing CSKA Moscow tanggal 26 Fèbruari 2009, kanthi mundhut 2-0 (3-1 agregat).[5][8]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rollin, Glenda; Rollin, Jack, èd. (2012). Sky Sports Football Yearbook 2012–2013 (édhisi ka-43rd). London: Headline. kc. 422. ISBN 978-0-7553-6356-8.
  2. "Barclays Premier League Player Profile Marc Albrighton". web page. Premier League. 2014. Diarsip saka sing asli ing 2016-05-21. Dibukak ing 26 Januari 2018. {{cite web}}: More than one of |archivedate= and |archive-date= specified (pitulung); More than one of |archiveurl= and |archive-url= specified (pitulung)
  3. Pemain Buangan Ini 'Meledak' Bersama Leicester City(dipunundhuh tanggal 26 Januari 2018)
  4. "From Mile Oak to Moscow for Aston Villa star Marc". thisistamworth.co.uk. 27 Fèbruari 2009. Diarsip saka sing asli ing 13 Sèptèmber 2012. Dibukak ing 26 Januari 2018. {{cite web}}: More than one of |archivedate= and |archive-date= specified (pitulung); More than one of |archiveurl= and |archive-url= specified (pitulung); Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  5. a b "Player Profiles". Aston Villa F.C. 24 Sèptèmber 2009. Diarsip saka sing asli ing 23 April 2012. Dibukak ing 26 Januari 2018. {{cite web}}: Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  6. "Marc Albrighton Bio". ESPN. 24 Sèptèmber 2009. Diarsip saka sing asli ing 26 Januari 2018. Dibukak ing 26 Januari 2018.
  7. "FC Wil 1900 0–6 VILLA". Aston Villa. 10 Juli 2008. Diarsip saka sing asli ing 31 Maret 2014. Dibukak ing 26 Januari 2018. {{cite web}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  8. "Albrighton grateful to MacDonald". BBC Sport. 26 Januari 2018.