Manu (Hindu)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Manu, wonten salebeting agama Hindhu inggih punika manungsa ingkang kaping pisanan wonten ing bumi[1]. Wonten ugi ingkang nyebat Manu punkika pamimpin saking saben manwantara[2]. Manwantara inggih punika wekdal wonten ing satunggal kalpa[2].. Wonten sekawan welas Manwantara, saéngga wonten sekawan welas ugi Manu[2]. Wonten ing jaman sapunika minangka Manwantara kaping pitu saha dipunpimpin déning Manu kapitu ingkang gadhah gelar Waiswata Manu[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Dipun undhuh tanggal 23 Oktober 2012.
  2. ^ a b c d [2], Dipun undhuh tanggal 23 Oktober 2012.